Komunitní škola Borovany

Žižkovo náměstí 107
373 12 Borovany
604 736 064 - Jana Boušová

č. ú. : 3722564389/0800
ksborovany@gmail.com

 

 

Vojtova terapie - přednáška 19. 11. 2012 v 18:00

01.11.2012 09:19

 

Stále více dětem je dnes indikována léčba Vojtovou metodou (lidově nazývanou „Vojtovka“). O této metodě sice můžeme nalézt informace v různých médiích (odborná literatura, časopisy, internet), ale bývají to informace kusé, povrchní, popřípadě na druhou stranu natolik odborné, že si lze z laického hlediska jen těžko představit terapii v praxi. Správné provedení cviků je v mnoha směrech náročné. Cviky musí být nejen provedeny přesně, ale také dlouhodobě opakovány i několikrát denně. Rodič doma s dítětem pravidelně cvičí a k lékaři nebo fyzioterapeutovi dochází na kontroly a konzultace o vývoji dítěte a dalším postupu terapie.

Při samotném cvičení rodiče (a nejen je) napadá mnoho otázek. „Proč dítě při cvičení tolik pláče? Jak „Vojtovka“ vlastně funguje a co lze cvičením ovlivnit? Proč cvičit tak často a dlouho? Co se stane, když nebudeme cvičit? Každé zdravé dítě přece jednou začne chodit, tak proč ho dnes mučit nějakým cvičením?“ A tak dále. Na tyto i mnoho dalších otázek bychom vám rádi odpověděli. Naším milým hostem bude PhDr. Ludmila Brůhová, z Rehabilitačního a regeneračního centra v Borovanech, kam mnohé z dětí na konzultace týkající se cvičení Vojtovou metodou docházejí. Povídání je určeno nejen rodičům, kteří již „vojtí“, ale i široké veřejnosti, nastávajícím rodičům, prarodičům a dalším, kteří se o tomto nepochybně zajímavém tématu chtějí dozvědět více.

Všichni jste srdečně zváni v pondělí 19. listopadu 2012 od 18 hodin „Na půdu“ (nově zrekonstruované podkroví v Podzámčí, vchod od MC Borovánek). Vstupné je dobrovolné. Hlídání dětí za lidový poplatek 30,- Kč zajištěno v MC Borovánek (uvítáme, pokud své děti nahlásíte předem na e-mail: ksborovany@gmail.com).