Komunitní škola Borovany

Žižkovo náměstí 107
373 12 Borovany
604 736 064 - Jana Boušová

č. ú. : 3722564389/0800
ksborovany@gmail.com

 

 

Mezinárodní den komunitních škol – akce pro mladé

19.02.2013 19:14

 

 

Již od roku 2000 oslavuje svět vždy 1. března Mezinárodní den komunitních škol (The International Community Schools Day).  Cílem tohoto dne je zdůraznit přínos komunitního vzdělávání, tedy vzdělávání dospělých v jejich obci za co možná nejdostupnějších podmínek, zatraktivnit svými aktivitami lokalitu jako takovou, nabídnout možnost využití volného času a snažit se zvýšit zapojení obyvatel komunity do dění v obci. Dalším ze záměrů oslavy tohoto dne je rozšiřování partnerství mezi komunitními školami navzájem. Nejenom v kraji či republice, ale i mezinárodně (jak ze samotného názvu dne vyplývá).

The International Center of Excellence for Community Schools (ICECS, www.icecs.com) pro tento rok připravila zvláštní akci zaměřenou na mladé lidi s názvem: Komunitní škola bez hranic. Je-li ti 12 – 17 let a máš zájem kontaktovat se s novými přáteli v zahraničí, neváhej se nám ozvat na e-mail: ksborovany@gmail.com. Do akce se zapojují školy z Ruska, Ukrajiny, Polska, Bosny, Velké Británie, Arménie, Moldávie, USA, Jižní Afriky, Holandska, Turecka a dalších zemí. Ty sám si zvolíš, jakou formou chceš se vzdáleným přítelem komunikovat, zda formou pošty, e-mailu, skypu, sociálních sítí jako je Facebook, Twitter či Youtube. Starší nezoufejte, pokoušíme se jednat s organizátory, zda by podobnou akci nebylo možné připravit pro dospělé, věříme, že by to byla skvělá příležitost, jak si procvičit aktivní znalost cizího jazyka.

Pokud se k nám připojíte, budeme jen rádi, pokud ne, připomeňte si alespoň první březnový den, že i u nás v Borovanech máme komunitní školu a že je otevřena novým podnětům k tomu, jak vylepšit možnosti místních obyvatel na poli vzdělávání a volného času.