Komunitní škola Borovany

Žižkovo náměstí 107
373 12 Borovany
604 736 064 - Jana Boušová

č. ú. : 3722564389/0800
ksborovany@gmail.com

 

 

Články do Zpravodaje 6/2014

28.05.2014 23:49
Komunitní škola Borovany, o. s. bude i v nadcházejícím školním roce (od září 2014) otevírat mnoho, zejména jazykových, kurzů. Stejně jako loni, vyhlašujeme pro zájemce akci: „Zaplať včas a méně“. Každý, kdo zaplatí vybraný kurz do konce srpna 2014, bude mít zvýhodněné kurzovné (2 lekce zdarma). 
Podzimní semestr zahajujeme v týdnu od 22. září, bude mít celkem 17 lekcí (ať už hodinových anebo 90 minutových). Minimální počet studentů je pět, maximální osm. Věříme, že se nám podaří naplnit všechny dosavadní úrovně německého i anglického jazyka, otevřeme opět kurz italštiny, najdeme dostatek zájemců o ruštinu (rok co rok se sejdou dva, tři) a získáme nové nadšence pro španělštinu. Těšíme se na další kurz tolik oblíbeného českého jazyka, který na podzim, pokud tomu všechny okolnosti dovolí, určitě zorganizujeme.
Kurzy cizích jazyků vám přinášíme za cenu 2 375,- Kč devadesátiminutové lekce a 1 805,- Kč hodinové lekce. Přihlásíte-li se do kurzu včas a budete jej hradit do konce srpna, zaplatíte 2 125,- Kč anebo 1 615,- Kč v případě hodinových lekcí. Anotace a přesné popisy kurzů naleznete na našich webových stránkách www.ksborovany.cz v sekci Kurzy, záložce Jazykové. Dozvíte se zde také to, v jaké části gramatiky a konverzace ten který kurz je, jaká z lektorek jej vede a na co se můžete v zimním semestru 2014/2015 těšit. 
 
 
Rodiče školou povinných dětí se mohou těšit na příměstský tábor. Pořádaný bude v týdnu od 18. do 23. srpna 2014. Cena je 1 250,- Kč. Připraven bude bohatý program a zkušení lektoři. Více informací najdete na našich webových stránkách www.ksborovany.cz. 
 
V září pro Vás připravujeme Kulinářský večer s panem Petrem Stupkou. Kulinářský večer bude určen všem, kdo chtějí vidět, jak jednoduše lze vykouzlit z místních surovin chutná jídla. Celá show bude samozřejmě spojena s ochutnávkou uvařeného. Vstupné je 130 Kč a kapacita míst je omezena. Proto se prosím předem hlaste na e-mail: ksborovany@gmail.com.
 
 
Ve čtvrtek 8. května se studenti němčiny vydali na výlet do Linze. Navštívili jsme Pöstlingberg a Grottenbahn, Mariendom a plno dalších zajímavostí Linze. Počasí se vydařilo a nálada studentů byla veselá. Výlet do Linze byl naším prvním, ale zdaleka ne posledním počinem. Pro zimní semestr plánujeme další akce, které by měli studenty motivovat ke studiu němčiny. Pokud i Vy chcete s námi zažít podobný výlet, exkurzy neváhejte a přijďte se zapsat do jazykových kurzů. Těšíme se na vás.