Komunitní škola Borovany

Žižkovo náměstí 107
373 12 Borovany
604 736 064 - Jana Boušová

č. ú. : 3722564389/0800
ksborovany@gmail.com

 

 

Článek v červencovém Borovanském zpravodaji

21.06.2012 21:12

Škola, ve které věk nehraje roli, vás zve do lavic

 

Kolikrát vás zaujal zajímavý vzdělávací kurz, ale protože byl v Českých Budějovicích či jinde, mimo Borovany a nejbližší okolí, tak jste jeho účast vzdali? Hradit komerční kurzovné, cestu a navíc si připočítat vynaložený čas nejenom na dopravu samotnou, ale i parkování, přesun z nádraží do školy a tak dále… Většina z nás za těchto podmínek svou účast vzdala.  A proto je tady již druhým rokem zajímavá alternativa. V Komunitní škole Borovany Vám nabízíme jazykové, počítačové a mnohé další kurzy pro dospělé. Kurzovné je velmi příznivé – jsme občanským sdružením, které chce rozšiřovat možnosti obyvatel našich obcí, nikoliv svůj zisk. Kurzy se konají přímo v Borovanech, takže pro velkou část účastníků odpadá investice do cesty (jak finanční, tak časová). Pro obyvatele osad je vzdálenost nepoměrně kratší než do zmíněných Budějovic a navíc, do budoucna (pokud bude zájem), bychom některé z kurzů rádi pořádali přímo v osadách.

Které kurzy jsou pro vás od podzimu naplánovány? Hojně navštěvovaný kurz anglického jazyka. Letos již ve třech úrovních. Pro začátečníky (kteří se jazyk nikdy neučili), kurz pro mírně pokročilé a nakonec pro pokročilé (pro zájemce, kteří si chtějí upevnit gramatiku a zdokonalit se v konverzaci). Cena 16hodinového kurzu (září – leden) je 1 500,- Kč. Stejně tak otevíráme tři úrovně kurzů německého jazyka za stejných platebních podmínek, se stejným počtem hodin. Z jazykových kurzů je také v nabídce osvěžovací kurz současné gramatiky českého jazyka, kurz ruštiny a prázdninová angličtina pro děti.

Pro seniory zahajujeme již 5. semestr studia Univerzity třetího věku. Účastníci budou mít na svých setkáních promítanou přednášku vysokoškolských lektorů. Pro tentokráte je semestrálním tématem Pěstování a využití jedlých a léčivých hub. Semestr obsahuje i zkušební testy a podmínku vypracování eseje na dané téma. Ovšem nemělo by vás to odradit, naopak motivovat! Po absolvování všech šesti setkání v semestru proběhne slavnostní ukončení, na kterém senioři obdrží Pamětní list. Cena celého kurzu je 300,- Kč.

Zájemci o počítačové kurzy se mohou těšit na lekce zpracování digitálních fotografií či rozšíření svých dovedností v různých programech, sociálních sítích a tak podobně.

Z ostatních kurzů vybíráme Vaření pro pány, oblíbené Malování pravou hemisférou (tentokráte druhý stupeň, určený pouze pro absolventy prvního kurzu), kurz s profesionálním fotografem na téma Jak úspěšně vyfotografovat děti (kurz, kde nebudete poslouchat teoretické poučky, ale kde si fotografování přímo vyzkoušíte). Dále Trénování paměti a mozkový jogging (možno zúčastnit se on-line – výhodné zejména pro hůře se pohybující či časově vytížené zájemce), kurz První pomoci, kurz Údržby cyklistického kola, kurz Zahrada pro potěchu i užitek či kurz věnovaný tradicím a kultuře starobylé Číny.

Mnohem více kurzů i informací o nich (výše kurzovného, naplnění kapacity, osobnost lektora, místo konání…) naleznete na našich webových stránkách: www.ksborovany.cz

Na nich se můžete přímo přihlásit do vybraného kurzu. Toto přihlášení není závazné, je projevením zájmu o kurz. Všem přihlášeným zájemcům v září zašleme konkrétní informace o konání jejich kurzu. Pokud bude jejich zájem trvat a budou jim vyhovovat všechny podmínky (den konání kurzu, hodina…), poté se mohou závazně přihlásit.

Pokud máte konkrétní dotazy, nápady na další jiné kurzy, které byste rádi v Borovanech podnikli anebo máte zájem otevřít nějaký kurz jako lektor, neváhejte a kontaktujte nás na náš e-mail: ksborovany@gmail.com anebo telefonní číslo 724 643 050.

Budeme se těšit na spolupráci s vámi.